Για καλύτερη αποτρίχωση

Προσωπικά έχω δοκιμάσει όλους τους τρόπους αποτρίχωσης, για να καταλήξω στο πάντα παραδοσιακό ξυραφάκι. Ο λόγος είναι,
κυρίως ο πόνος που ένιωθα ή το ότι έπρεπε να κυκλοφορώ με μια τρίχα να, με το συμπάθιο, πριν μπορέσει το κερί ή η μηχανή να την τσακώσει και να την εξαφανίσει. Αυτό το άρθρο λοιπόν είναι για τα κορίτσια που ακολουθούν αυτό το πατροπαράδοτο τρόπο αποτρίχωσης.

Απολέπιση.

Πριν ξεκινήσετε την αποτρίχωση, απολεπίστε την περιοχή με scrub. Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα να αποκαλύπτονται και οι κρυμμένες τριχούλες, οι οποίες δε θα απομακρύνονταν διαφορετικά.


Καινούργιο ξυραφάκι.

Για να κάνετε ένα σωστό, βαθύ ξύρισμα χρειάζεστε καινούργια λεπίδα. Ξυριστείτε με το κάθε ξυραφάκι το πολύ τέσσερις φορές. Ετσι, θα αποφύγετε κοκκινίλες και ερεθισμούς.


Βάζουμε αφρό.

Ο αφρός ή μία κρέμα ξυρίσματος όχι μόνο θα βοηθήσει στην πρόληψη των ερεθισμών από το ξυράφι αλλά και θα προσφέρει πιο βαθύ ξύρισμα.


Συχνή αποτρίχωση.

Η συχνή αποτρίχωση είναι λάθος, όποια μέθοδο αποτρίχωσης κι αν έχετε επιλέξει. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να ταλαιπωρείτε το δέρμα σας. Ακόμα και στην αποτρίχωση με κερί πρέπει να περιμένετε τέσσερις εβδομάδες για να υπάρχουν αρκετές τρίχες ώστε να κάνει το κερί τη δουλειά του.
Σχόλια